Geen afbeelding beschikbaar

ADO (amateurs) (1953/1954-heden)

Historisch overzicht

1953/1954 Er komt een scheiding tussen prof en amateur competities. Officieel ontstaat pas in 1977

1964 De amateurclub gebruikt eeen houten directiekeet (voordien in gebruik als jeugdclubgebouw).

1967 Nieuw stenen clubgebouw in gebruik genomen, waaraan in 1971 een nieuwe kleedaccomodatie wordt toegevoegd na de sloop van de oude houten kleedkamers.

1977 Op 23 april wordt de notariĆ«le acte gepasseerd waarbij er een officiĆ«le scheiding tot stand kont tussen ADO en de ADO amateurs. In praktijk hadden de amateurs al bijna een heel seizoen opzitten met dispensatie van de KNVB, omdat de algemene ledenvergadering al eerder tot de scheiding had besloten..

Bronmateriaal

Publicatie
J.F.H. de Groot, J.F. Leermaklers en C. Wolsheimer (samenst.) e.a. Driekwart eeuw ADO. Jubileumboek uitgegeven ter gelegenheidvan het 75-jarig bestaan van de Haagse Sportvereniging Alles Door Oefening (druk: Schutterswei, Alkmaar 1980)